Cannelloni cu carne de curcan

de Ela68 in Cannelloni, 15 Iun 2014 | 20387 vizualizari

 

Lasagna este un preparat foarte gustos pe care nu l-am incercat pana acum. Fata de reteta originala eu am folosit tuburi in locul foilor, mi se pare mult mai simplu si mai comod, Nu am vazut diferente prea mari intre variantele intalnite in blogosfera, in consecinta nici eu nu m-am abatut prea mult.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit 16 tuburi cannelloni Panzani.
  • Ingrediente sos ragu :
    • 600 gr carne de curcan tocata
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • 2, 3 catei de usturoi
    • 1 cutie rosii in bulion ( 400 gr )
    • oregano
    • busuioc ( se poate pune rozmarin, eu n-am avut )
    • sare, piper
    Sos Bechamel :
    • 600 gr lapte
    • 50 gr unt
    • 3 linguri faina
    • nucsoara
    • un varf de sare
    Pentru topping :
    • 100 gr parmezan ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de curcan:

1. Ceapa tocata marunt, usturoiul taiat si morcovul ras se calesc in putin  ulei, dupa care se adauga carnea si se lasa pana se evapora complet apa rezultata. Punem apoi rosiile, sarea, piperul si oregano ( uscat ) si lasam pana ce carnea este bine facuta si devine frageda. Adaugam si busuiocul tocat ( eu am avut proaspat si l-am pus la final, sa se simta aroma bine ) si dam de-o parte pana pregatim sosul .
2. Pentru sosul Bechamel, se lasa untul la topit la foc mic. Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase. Eu folosesc de obicei telul , ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia. Lasam doua, trei munute pana ce se omogenizeaza iar faina este bine fiarta. Adaugam nucsoara, sarea si piperul.
3. Tuburile se umplu cu anestecul de carne.
4. Se ia un vas pe fundul caruia se toarna un strat subtire de sos Bechamel. Se aranjeaza tuburile peste care se toarna restul de sos. Deasupra se presara parmezanul.
5. Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit 30-40 minute, la 180 grade,  dupa care se scoate folia si se mai lasa 10 minute pana se formeaza o crusta aurie.
6. Se serveste fierbinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Ela68 1

03.03.2015, 08:59

Wow Alex, cat ma bucura parerea ta !
Stii proverbul acela "daca vantul nu sufla in panze, vasleste", cam asa sunt si eu, nu ma las pana nu ajung la tarm .
Multumesc mult pentru aprecieri

-Licurici- 1

22.06.2015, 21:19

delicios!

Alexandra Burz 1

27.10.2015, 14:39

tare bun

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni alla napoletana